Nóżki jak dawniej słoik 200g

Nóżki z restauracji U Fukiera, delikatne i zdrowe bo pełne kolagenu - jak dawniej marynowane z octem z prawdziwków i grzybkami, do tego chrzan, cytryna i mamy przystawkę doskonałą!

 

cena:

47,00
szt.

Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.

Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.

SKŁADNIKI: nogi wieprzowe, marchew, pietruszki, seler, por, cebula, czosnek, majeranek, koper, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz

 

Zimne nóżki jak dawniej Magdy Gessler

Zimne nóżki Magdy Gessler (prawdziwe nóżki po staropolsku) to wyjątkowy specjał z Restauracji U Fukiera, będący hołdem dla przedwojennej tradycji polskiej kuchni. To delikatne i zdrowe danie, pełne kolagenu, zachwycające swoim smakiem i aromatem.

Głównym składnikiem dania gotowego oferowanego przez nasze Delikatesy U Fukiera, są nogi wieprzowe, które zostały starannie marynowane z octem z prawdziwków i grzybkami, dodając potrawie wyrazistego smaku. To połączenie tradycyjnych składników nadaje daniom charakterystyczny smak jak w najlepszych domowych przysmakach.

Co więcej, do kompozycji dołączono marchew, pietruszkę, seler, por, cebulę, czosnek, majeranek, koperek, natkę pietruszki i lubczyk, tworząc bogaty bukiet aromatyczny. Wszystko to doskonale się komponuje, nadając potrawie pełni smaku i zapachów z czasów, gdy tradycyjne przetwory były sztuką kulinarnej mistrzowskości. Nóżki jak dawniej doprawione są solą i pieprzem. Chrzan i cytryna dodają potrawie świeżości i lekkiego pikantnego akcentu, tworząc unikalne doświadczenie kulinarnego podróżowania w czasie.

Zimne nóżki po staropolsku Magdy Gessler to nie tylko danie, to podróż kulinarna do czasów minionych, pełna smaku i historii, która doskonale wpisuje się w tradycję polskiej kuchni, jaką pielęgnuje Restauracja U Fukiera.

 

- POLECANE PRODUKTY -