Nóżki z restauracji U Fukiera, delikatne i zdrowe bo pełne kolagenu - jak dawniej marynowane z octem z prawdziwków i grzybkami, do tego chrzan, cytryna i mamy przystawkę doskonałą!
Termin wysyłki zamówienia 3 dni.
W razie zmiany terminu, prosimy o kontakt.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: nogi wieprzowe, marchew, pietruszki, seler, por, cebula, czosnek, majeranek, koper, natka pietruszki, lubczyk, sól, pieprz
Zimne nóżki Magdy Gessler (prawdziwe nóżki po staropolsku) to wyjątkowy specjał z Restauracji U Fukiera, będący hołdem dla przedwojennej tradycji polskiej kuchni. To delikatne i zdrowe danie, pełne kolagenu, zachwycające swoim smakiem i aromatem.
Głównym składnikiem dania gotowego oferowanego przez nasze Delikatesy U Fukiera, są nogi wieprzowe, które zostały starannie marynowane z octem z prawdziwków i grzybkami, dodając potrawie wyrazistego smaku. To połączenie tradycyjnych składników nadaje daniom charakterystyczny smak jak w najlepszych domowych przysmakach.
Co więcej, do kompozycji dołączono marchew, pietruszkę, seler, por, cebulę, czosnek, majeranek, koperek, natkę pietruszki i lubczyk, tworząc bogaty bukiet aromatyczny. Wszystko to doskonale się komponuje, nadając potrawie pełni smaku i zapachów z czasów, gdy tradycyjne przetwory były sztuką kulinarnej mistrzowskości. Nóżki jak dawniej doprawione są solą i pieprzem. Chrzan i cytryna dodają potrawie świeżości i lekkiego pikantnego akcentu, tworząc unikalne doświadczenie kulinarnego podróżowania w czasie.
Zimne nóżki po staropolsku Magdy Gessler to nie tylko danie, to podróż kulinarna do czasów minionych, pełna smaku i historii, która doskonale wpisuje się w tradycję polskiej kuchni, jaką pielęgnuje Restauracja U Fukiera.