Flaki fukierowskie na giczach cielęcych 900ml

cena:

59,00
szt.

Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.

Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.

podpis magdy gessler

SKŁADNIKI: szponder wołowy, goleń wołowa, ogony wołowe, kości cielęce, kura wiejska, kaczka, gicz cielęca, marchew, pietruszka, seler, por, cebula, seler naciowy, ziele angielskie, liść laurowy, gałka muszkatołowa, papryka słodka, papryka ostra, imbir, flaki wołowe świeże, lubczyk, natka pietruszki, koper

 

Flaki cielęce od Magdy Gessler

Flaki to nie tylko smaczne, ale też zdrowe danie, które nieprzypadkowo utożsamiane jest z kuchnią staropolską. Nasze delikatesy internetowe proponują je Państwu w klasycznej odsłonie, która wielu z Was będzie kojarzyła się ze smakami domu rodzinnego.

Flaki cielęce to delikatne, rozpływające się w ustach danie dostępne na zamówienie, które jest bogatym rezerwuarem wielu ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Docenia się je przede wszystkim za głęboki smak, różnorodność mięs, a także bogactwo warzyw oraz przypraw, utożsamianych z kuchnią staropolską. Do tych ostatnich należą m.in. lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, a także pietruszka i koper.

Cechą wyróżniającą flaki od Magdy Gessler jest sposób ich przygotowania, który uwzględnia najlepsze tradycje kuchni regionu Mazowsza i samej Warszawy. Jeśli są Państwo gotowi na kulinarną podróż w czasie, to serdecznie zapraszamy do wypróbowania tego niezwykłego dania. Flaki na zamówienie to zostaną z pewnością docenione zarówno przez domowników, jak i ich gości.

- POLECANE PRODUKTY -