O firmie

Delikatesy U Fukiera Magda Gessler

powstały jako zwieńczenie 30 lat istnienia Restauracji U Fukiera, która jest żywym obrazem namalowanym przez Magdę Gessler. To tu 30 lat temu narodził się pomysł odbudowania szacunku do polskiej tradycji kulinarnej, która przez stulecia słynęła z nieopisanych znakomitości stołu. U Fukiera zostały odkryte na nowo stare, polskie receptury. Została włożona także ciężka praca Magdy Gessler i jej zespołu, której rezultatem stało się odtworzenie bogactwa smaków, zapachów i kolorów polskiego stołu. Wizytówką Delikatesów U Fukiera jest ogromna dbałość nie tylko o jakość, ale i o pochodzenie produktów.


Kuchnia Magdy Gessler to finezyjne połączenie pozornie mocno oddalonych od siebie światów zachodu, wschodu i południa. W odpowiedzi na oczekiwania i prośby Gości postanowiliśmy zwiększyć produkcję naszych przetworów, które serwujemy w naszej restauracji, by mogły powędrować do każdego domu. Oferujemy aromatyczne wędliny i kiełbasy z naszej Wędzarni, pachnące marynaty, smakowite soki tłoczone, naturalnie słodkie syropy oraz wiele innych wyśmienitych produktów, dzięki którym smaki Restauracji U Fukiera zawitają w Waszych domach.