dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: kapusta kiszona, boczek wieprzowy, udziec z sarny, udziec z dzika, kiełbasa jałowcowa, wino czerwone, liść laurowy, ziele angielskie, miód wielokwiatowy, jałowiec, borowiki suszone, pomidory, śliwki suszone, majeranek, pieczarki, cebula, czosnek, sól, pieprz
Dobry bigos to taki, w którym oprócz klasycznych dodatków można znaleźć składniki, które nie powstydziłoby się nawet królewskie danie. W końcu mamy tu do czynienia z lubianym, staropolskim daniem.
Smaczny i pożywny bigos złoty na winie Magdy Gessler to sanie dla prawdziwych smakoszy. Danie składa się dorodnej, rozpływającej się w ustach kapusty, wielu odmian przedniejszych mięs, a także szeregu przypraw, które nadają mu iście królewski smak. Bigos serwowany jest na winie, który podkreśla jego wyjątkowy charakter. Posiłek prezentuje się ciekawie, apetycznie i niepowtarzalnie. Jesteśmy przekonani, że to właśnie bigos złoty na winie Magdy Gessler stanie się wykwintnym, a zarazem obowiązkowym punktem w menu rodzinnych obiadów oraz hucznych uroczystości spędzanych w gronie najbliższych. Ucztę czas zacząć.