Te leśne skarby to przysmak kuchni polskiej od lat.
Grzybki marynowane tradycyjnie.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Wyselekcjonowane grzybki z polskich lasów - najwyższej jakości.
Mają swój niepowtarzalny maślany smak. Składnik najlepszego sosu tatarskiego.
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: maślaki, woda, ocet, sól, cukier, gorczyca, ziele angielskie, liść laurowy
Maślak to popularny gatunek grzyba, powszechnie występujący w polskich lasach. Jest on chętnie zbierany przez grzybiarzy ze względu na swój delikatny smak. Ten rodzaj grzybów można przyrządzać na wiele sposobów, ale najlepiej smakują w formie marynowanej, a znajdziesz je w naszym delikatesach online.
Marynowane maślaki w zalewie octowej to smakowita przekąska i doskonały dodatek do rozmaitych dań. Są one przygotowywane ze specjalnie wyselekcjonowanych, najwyższej jakości grzybów i przyrządzone według sprawdzonej, tradycyjnej receptury Magdy Gessler. To sekret ich wyjątkowego smaku.