Ostry i wyrazisty aromat pieprzu nadaje serowi niepowtarzalności.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Wyprodukowany z całkowicie naturalnego, wiejskiego, koziego mleka.
Leżakuje w bukowych deskach do 2 miesięcy. Nabiera wyjątkowego smaku i aromatu wraz z czasem dojrzewania.
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: mleko kozie niepasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka, pieprz czarny
Nie jest tajemnicą, że sery dojrzewające wyróżniają się oryginalnym, wręcz wykwintnym smakiem. Nasze delikatesy internetowe oferują wiele różnych dań opartych właśnie na tych niepowtarzalnych artykułach. Tym razem chcemy Państwu zaproponować ser kozi dojrzewający z pieprzem, czyli połączenie klasycznego, ostrego i wyrazistego smaku oraz jedynej w swym rodzaju pikanterii.
Ser kozi z pieprzem do smaczna, zdrowa i pożywna przekąska, którą można serwować np. jako dodatek do kanapek oraz dań obiadowych. To idealna propozycja dla tych osób, które - jak Magda Gessler - cenią sobie niepowtarzalne i często zaskakujące, kulinarne mariaże. Dojrzewający kozi ser z pieprzem to dodatek lub samodzielne danie, które może być podawane z wieloma rodzajami alkoholi (np. czerwonych). Można go też podać jako aperitif lub sycącą przekąskę.