Cierpki smak, wspaniały rubinowy kolor. Ma dobroczynny wpływ na nasz organizm.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Świeże, naturalne, kwaśne owoce żurawiny osłodzone dojrzałymi jabłkami z polskich sadów. Bez cukru!
Doskonały dodatek do pieczonych mięs.
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: żurawina, przecier jabłkowy
Aktualna cena jest najniższą ceną przez ostatnie 30 dni.
Żurawina od Magdy Gessler – charakterystyczne połączenie smaku słodkiego, kwaśnego i cierpkiego! Ten niepodrabialny miks sprawia, że owoce te wyjątkowo dobrze komponują się zarówno z daniami słodkimi, jak i wytrawnymi.
Żurawina do mięs i serów może odgrywać rolę sosu w pysznej kanapce. Swoim owocowym smakiem równoważy cięższe, tłuste mięsa. Dlatego jest świetnym uzupełnieniem dań obiadowych kuchni polskiej. Sos żurawinowy pasuje na przykład do smażonego i duszonego kurczaka i indyka, pieczeni wieprzowej czy pulpetów.
Dzięki domieszce słodkich jabłek nadaje się również jako dodatek do słodkości. Ciekawym połączeniem jest domowa żurawina do deserów – na przykład jako dodatek obok kawałka ciasta lub nawet w pucharku lodowo-owocowym. Pamiętajmy, że jedzenie żurawiny pomaga przeciwdziałać zakażeniom pęcherza moczowego. Owoce te zawierają również beta-karoten oraz pewne ilości przeciwutleniaczy.