Kaczka to wykwintny symbol polskiej kuchni. Niezapomniany smak, wyrafinowane aromaty, rozpływające się w ustach mięso. Nasze kaczki przez 3 dni marynują się w solance pełnej kopru, kminku, dzięki czemu mięso kruszeje. Później natarte majerankiem, z jabłkami i cebulą trafiają do pieca by stać się złocistymi i pachnącymi.
MAGDA GESSLER RADZI:
Nastaw piekarnik na 160 stopni i podgrzewaj kaczkę ok 30 minut.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: kaczka, jabłka, ziemniaki, czosnek, majeranek, kmin rzymski, sól, pieprz
Dzięki tarczy antyinflacyjnej podatek VAT na produkty spożywcze wynosi 0%