Kaczka to wykwintny symbol polskiej kuchni. Niezapomniany smak, wyrafinowane aromaty, rozpływające się w ustach mięso. Nasze kaczki przez 3 dni marynują się w solance pełnej kopru, kminku, dzięki czemu mięso kruszeje. Później natarte majerankiem, z jabłkami i cebulą trafiają do pieca by stać się złocistymi i pachnącymi.
Termin wysyłki zamówienia 3 dni.
W razie zmiany terminu, prosimy o kontakt.
Termin ważności - 5 dni od daty wysyłki
Ostatnie paczki na terenie Polski wysyłamy 19 grudnia z dostawą następnego dnia.
Prosimy wziąć pod uwagę termin ważności poszczególnych produktów przy składaniu zamówienia.
MAGDA GESSLER RADZI:
Nastaw piekarnik na 160 stopni i podgrzewaj kaczkę ok 30 minut.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: kaczka, jabłka, ziemniaki, czosnek, majeranek, kmin rzymski, sól, pieprz
Kaczka pieczona w całości to danie głęboko zakorzenione w polskiej tradycji kulinarnej. Od wieków stanowi symbol wykwintnej uczty, goszcząc na stołach podczas ważnych okazji i świąt. Jej unikalny smak i aromat przywołują wspomnienia domowych obiadów, pełnych ciepła i rodzinnej atmosfery. W Polsce kaczka pieczona z jabłkami, majerankiem i cebulą to klasyka, która urzeka prostotą i wyrafinowaniem jednocześnie. Nasza kaczka pieczona w całości to efekt starannie pielęgnowanej tradycji. Przed pieczeniem przez trzy dni marynuje się w solance wzbogaconej koprem i kminkiem. Dzięki temu mięso staje się kruche i soczyste, a naturalne smaki są dodatkowo podkreślone. Następnie kaczka jest nacierana aromatycznym majerankiem, a wnętrze wypełniają jabłka i cebula. Powolne pieczenie pozwala uzyskać złocistą skórkę i delikatne, rozpływające się w ustach wnętrze. Kaczka pieczona w całości jest dostępna na zamówienie.
Magda Gessler poleca kaczkę pieczoną w całości!