Kaczka to wykwintny symbol polskiej kuchni. Niezapomniany smak, wyrafinowane aromaty, rozpływające się w ustach mięso. Nasze kaczki przez 3 dni marynują się w solance pełnej kopru, kminku, dzięki czemu mięso kruszeje. Później natarte majerankiem, z jabłkami i cebulą trafiają do pieca by stać się złocistymi i pachnącymi.
Termin wysyłki zamówienia 3 dni.
W razie zmiany terminu, prosimy o kontakt.
Termin ważności - 5 dni od daty wysyłki
Możliwość składania zamówień do 15 kwietnia. Dostarczamy na następny dzień roboczy.
Ostatnie paczki DHL wysyłamy 17 kwietnia.
Prosimy wziąć pod uwagę termin ważności poszczególnych produktów przy składaniu zamówienia.
MAGDA GESSLER RADZI:
Nastaw piekarnik na 160 stopni i podgrzewaj kaczkę ok 30 minut.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: kaczka, jabłka, ziemniaki, czosnek, majeranek, kmin rzymski, sól, pieprz
Kaczka pieczona w całości to danie głęboko zakorzenione w polskiej tradycji kulinarnej. Od wieków stanowi symbol wykwintnej uczty, goszcząc na stołach podczas ważnych okazji i świąt. Jej unikalny smak i aromat przywołują wspomnienia domowych obiadów, pełnych ciepła i rodzinnej atmosfery. W Polsce kaczka pieczona z jabłkami, majerankiem i cebulą to klasyka, która urzeka prostotą i wyrafinowaniem jednocześnie. Nasza kaczka pieczona w całości to efekt starannie pielęgnowanej tradycji. Przed pieczeniem przez trzy dni marynuje się w solance wzbogaconej koprem i kminkiem. Dzięki temu mięso staje się kruche i soczyste, a naturalne smaki są dodatkowo podkreślone. Następnie kaczka jest nacierana aromatycznym majerankiem, a wnętrze wypełniają jabłka i cebula. Powolne pieczenie pozwala uzyskać złocistą skórkę i delikatne, rozpływające się w ustach wnętrze. Kaczka pieczona w całości jest dostępna na zamówienie.
Magda Gessler poleca kaczkę pieczoną w całości!