dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: bulion warzywny, prawdziwki suszone, cebula, czosnek, koper, sól, pieprz
Już na pierwszy rzut oka czysta zupa grzybowa Magdy Gessler kojarzy się nam ze smakiem dzieciństwa, aromatem suszonych grzybów, a także wyrazistym, niepowtarzalnym zapachem.
Czysta zupa grzybowa to jedno z najpopularniejszych dań polskiej kuchni. Jest niskokaloryczna, smaczna i przede wszystkim przygotowana ze starannie wyselekcjonowanych grzybów pochodzących z klimatycznych, polskich lasów. Danie przygotowane jest na bazie bulionu warzywnego, dzięki któremu zyskuje ono jedyny w swoim rodzaju aromat. Zupę, pod względem smakowym, uzupełnia kombinacja przypraw bezsprzecznie kojarzonych z polską kuchnią. Łagodny smak suszonych prawdziwków, w połączeniu z nutami czosnku, cebuli i kopru sprawią, że czysta zupa grzybowa Magdy Gessler przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Serdecznie zapraszamy do degustacji.