Rewelacyjna warstwowa sałatka, pochodząca z Kresów, ze śledziami i warzywami, która zaskakuje wspaniałym połączeniem smaków.
Słony śledź, słodki burak i marchewka, a do tego gotowane ziemniaki i kwaśne ogórki oraz inne znaczące składniki sprawiają, że w Szubie mamy to, czego od świątecznej sałatki oczekujemy!
MAGDA GESSLER RADZI:
Ogrzej lekko w dłoni słoik i odwróć delikatnie na talerzu do góry nogami tak, aby sałatka zachowała warstwy. `Wersja dla zabieganych - udekoruj słoiczek wstążką i postaw na stole z piękną zdobną łyżeczką w środku. Posyp szczypiorkiem.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: śledź sherry, marchew, szczypior, cebula, jaja wiejskie, ziemniaki, majonez, ogórek konserwowy, sól, pieprz
Dzięki tarczy antyinflacyjnej podatek VAT na produkty spożywcze wynosi 0%
Dzięki tarczy antyinflacyjnej podatek VAT na produkty spożywcze wynosi 0%