dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: bulion wołowy, żebra wędzone, szponder wołowy, goleń wołowy, sok z kiszonych ogórków, kapary, oliwki czarne, ogórki kiszone, marchew, pietruszka, seler, pomidory, cytryna, liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk, kiełbasa jałowcowa, boczewk wędzony
Aktualna cena jest najniższą ceną przez ostatnie 30 dni.
W kuchni staropolskiej, od setek lat przewijały się motywy kulinarne utożsamiane z Ukrainą i Rusią. Solianka Magdy Gessler to jedyna w swoim rodzaju wschodnia zupa, która łączy w sobie smaki charakterystyczne dla tych klimatycznych obszarów geograficznych.
Solianka oferowana przez nasze delikatesy internetowe to zupa, która została przygotowana według dawnych, staropolskich receptur. Gotowy posiłek został sporządzony na bulionie wołowym, który gwarantuje głęboki, intensywny smak. Na uwagę zasługuje również dodatek soku z kiszonych ogórków, który nadaje zupie wyjątkowego charakteru. Zupa solianka to posiłek dla każdego, kto ceni sobie dawne, staropolskie smaki, a zarazem szuka nieoczywistych i zaskakujących kombinacji kulinarnych.
Gotowa zupa to idealna propozycja na specjalne okazje. Jej wyjątkowy i nieco zaskakujący skład z pewnością zaskoczy gości, a jej składniki dostarczą organizmowi mnóstwo witamin. Zamów do domu soliankę i ciesz się jej oryginalnym smakiem samemu lub w gronie najbliższych. Zapraszamy do degustacji.