Słynny fukierowski wyborny śledź. Mięsisty i rozpływający się w ustach, marynowany w sherry - z salsą z selera naciowego i musztardy francuskiej. Wyjątkowy. Przekonał już wielu oponentów śledzia.
Termin wysyłki zamówienia 3 dni.
W razie zmiany terminu, prosimy o kontakt.
Termin ważności - 5 dni od daty wysyłki
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: śledź sherry, seler naciowy, cebula, cytryna, olej, musztarda francuska, koper, sól, pieprz
Śledź sherry stał się częścią kuchni polskiej, szczególnie w autorskich wersjach, takich jak ta Magdy Gessler, gdzie dodatkowe akcenty, np. seler naciowy, podkreślają nowoczesny, a zarazem tradycyjny charakter dania. Śledź Sherry w sosie z selera naciowego to wyjątkowy produkt na zamówienie. Doskonałe połączenie delikatnego śledzia z nutą wytrawnej sherry oraz chrupiących warzyw nadaje potrawie niezwykły smak, który przełamuje stereotypy o tego typu daniach. Dzięki starannie dobranym składnikom śledź w zalewie sherry wyróżnia się subtelną kwasowością i głębią aromatu. Śledź sherry od Magdy Gessler jest to danie, które nadaje się na specjalne okazje, a także jako danie w codziennym menu. Zamów i odkryj nowe oblicze śledzia, które przeniesie Twoje kubki smakowe na wyższy poziom kulinarnych doznań.