dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: schab wieprzowy, majeranek, czosnek, śliwka suska sechlońska, sól, pieprz
Nasza restauracja posiada olbrzymie doświadczenie w zakresie przygotowywania dań kuchni staropolskiej. Schab pieczony ze śliwką jest jednym z nich. To popularne danie, w którym główną rolę - oprócz schabu wieprzowego - odgrywa również śliwka sechlońska. Połączenie tych obydwu składników nadaje mięsu wyjątkowy smak i sprawia, że trudno przejść obok niego obojętnie. Popularny schab pieczony od Magdy Gessler to bogato doprawione mięso, które rozpływa się w ustach. W celu podkreślenia jego smaku używamy majeranku i czosnku, a więc dwóch przypraw, które są bardzo charakterystyczne dla kuchni staropolskiej. Schab jest delikatnie chrupiący, a jego smak pozostaje w pamięci na bardzo długo.
Jedyny w swoim rodzaju schab ze śliwką pieczony to danie idealne na świąteczny obiad. Można go również podać podczas dużych, rodzinnych uroczystości. Jego wykwintny smak z pewnością podkreśli wagę wyjątkowych spotkań w gronie najbliższych. Jesteśmy przekonani, że przypadnie on Państwu do gustu. Zapraszamy do degustacji.