dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: udziec cielęcy, kajzerka, koper, sól, pieprz, cebula, czosnek, śmietana wiejska, bulion wołowo-warzywny, borowiki, natka pietruszki
Smaczne i rozpływające się w ustach pulpety cielęce Magdy Gessler to jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni staropolskiej. Mamy tu wszystko, począwszy od delikatnego w smaku połączenia mięsa i bulionu, a skończywszy na sosie grzybowym, tak lubianym przez wielu Polaków. Całość tworzy wyjątkową kompozycję smakową i aromatyczną, która powinna znaleźć się na każdym, tradycyjnym, polskim stole. Jedyne w swoim rodzaju pulpety cielęce Magdy Gessler to danie, które można wzbogacić na wiele sposobów. Nic nie stoi na przeszkodzie, by podać ją np. ze słodko-kwaśną surówką z buraków lub z rosołem. Pulpety sprawdzą się też jako danie świąteczne. To idealna potrawa dla osób, które chcą podkreślić wagę rodzinnych spotkań i świątecznych celebracji w gronie rodzinnym.
Serdecznie zachęcamy do spróbowania tej wyjątkowej potrawy.
Aktualna cena jest najniższą ceną przez ostatnie 30 dni.