Tradycyjne polskie pierogi z prawdziwkami i kiszoną naturalnie kapustą. Każdy pieróg pełen grzybowego farszu, starannie oblepiony delikatnym, cienkim ciasta to król w naszej świątecznej ofercie. Sekretem naszych pierogów jest ogromna ilość farszu i lekkie ciasto.
W moim rodzinnym domu wszyscy na nie czekali najbardziej… Moja babcia polewała je olejem lnianym z pierwszego tłoczenia. Pamiętam ich zapach do dziś…
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: kapusta kiszona, prawdziwki suszone, mąka pszenna, cebula, masło, olej, sól, pieprz
Dzięki tarczy antyinflacyjnej podatek VAT na produkty spożywcze wynosi 0%