Krupnik na gęsich żołądkach z kaszą jęczmienną 900ml

Niech króluje gęsina!

Wędruje do Was pyszny, rozgrzewający krupnik. Co roku, w listopadzie wraz z moją babcią wspólnie gotowałyśmy tę zupę. Aromat pysznego wywaru, gęsich żołądków, jesiennych warzyw i kremowej kaszy jęczmiennej pielęgnuje polską, wyjątkową tradycję. 

dostępność:

duża

cena:

79,00
szt.

Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.

Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.


SKŁADNIKI: wywar mięsny, gęsie żołądki, marchew, pietruszka, seler, kasza jęczmienna, ziemniaki, cebula, masło, natka pietruszki, majeranek, pieprz, sól

MAGDA GESSLER RADZI:
- krupnik należy przechowywać w lodówce,
- termin przydatności jest umieszczony na opakowaniu,
- po otwarciu należy spożyć maksymalnie do 24h,
- wystarczy podgrzać i obiad gotowy dla 4 osób.

 

 

Dzięki tarczy antyinflacyjnej podatek VAT na produkty spożywcze wynosi 0%