W smaku przypomina oryginalny włoski Parmigiano Reggiano.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Wyprodukowany z całkowicie naturalnego, wiejskiego, koziego mleka. Dojrzewa ponad 4 miesiące w bukowych deskach.
Nabiera wyjątkowego smaku i aromatu wraz z czasem dojrzewania.
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: mleko kozie niepasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka
Lubicie parmezan? Tak, naszym zdaniem francuskie sery należą do crème de la crème w tej kategorii wyrobów. Tym razem chcemy Państwu zaproponować jedyny w swym rodzaju ser kozi ala parmezan, który wyróżnia się ciekawą konsystencją i niecodziennym, a zarazem wyjątkowym smakiem.
Polski parmezan to jeden z najciekawszych produktów, jakie oferuje nasz sklep z serami. Długi czas dojrzewania i naturalne składniki sprawiają, że jego smak oraz aromat nabierają wyjątkowego znaczenia. Warto podkreślić, że sama Magda Gessler objęła nadzór nad procesem jego przygotowania i powstawania. Dzięki temu mogą mieć Państwo pewność, że unikatowy ser kozi parmezan na długo zapadnie w pamięci każdego miłośnika francuskich przysmaków.
Zapraszamy do delektowania się jedynymi w swoim rodzaju wyrobami, które nawiązują do najlepszych tradycji polskiej i francuskiej kuchni.