Termin wysyłki zamówienia 3 dni.
W razie zmiany terminu, prosimy o kontakt.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: gruszka suszona, śliwka sechlońska suszona, jabłko suszone, cukier
Sklep Delikatesy U Fukiera prezentuje esencję polskiej tradycji wigilijnej: kompot z suszu. Znany wszystkim Polakom, a w tej wersji na pewno wszystkim posmakuje. Duży słoik 900 ml zawiera gotowy napój, pyszny zarówno nas ciepło, jak i na zimno. Jak wszystkie potrawy naszej restauracji i sklepu, powstaje on pod nadzorem Magdy Gessler.
Zwykły kompot z suszu zawiera śliwki i jabłka. Nasz jest niewiele bardziej skomplikowany – posiada jeszcze gruszki. Dokładnie dobrane proporcje tych owoców dają po powolnym wygotowaniu idealną kombinację słodyczy i kwasowości. Używamy produktu regionalnego z okolic małopolskiej wsi Sechna – śliwek sechlońskich. To dzięki nim nasz kompot z suszu ma ten najlepszy, wędzony zapach. Zamów z wyprzedzeniem przed Bożym Narodzeniem, aby nie wyprzedały się wszystkie słoiki!