dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
SKŁADNIKI: kapusta kiszona, prawdziwki suszone, olej lniany, pigwa świeża, sól, pieprz
Polskie święta aż kipią bogactwem smaków i zapachów. Smaczna i niepowtarzalna kapusta wegańska z grzybami i pigwą to danie, które przypadnie do gustu nie tylko w okresie świątecznym.
Jedyna w swoim rodzaju kapusta wegańska z grzybami i pigwą to smaczne danie, które zaskakuje połączeniem wielu różnych, na pozór przypadkowych smaków. Oprócz tradycyjnej kapusty nie brakuje tu również grzybów i pigwy. Danie, które Magda Gessler poleca w sposób szczególny, łączy w sobie klasyczne, grzybowe i staropolskie klimaty, a także dość wyrazisty, owocowy smak, które razem decydują o wyjątkowości tego dania. Ciekawą rolę odgrywa tu również olej lniany, który nadaje całości soczystości i sprawia, że smak tak skomponowanego dania na długo pozostanie w Państwa pamięci. Serdecznie zachęcamy do rozsmakowania się w tradycyjnych, staropolskich klimatach kulinarnych.