Forszmak lubelski, mięsny, gęsty i aromatyczny.

Gęsty, sycący i aromatyczny przysmak z Lubelszczyzny. Każdy wielbiciel mięsa musi go spróbować!

cena:

69,00
szt.

Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
"Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem"

podpis magdy gessler

SKŁADNIKI: kiełbasa wędzona, szynka wędzona, baleron wędzony, ogórki kiszone, papryka, koncentrat pomidorowy, goleń wołowa, łapki, ogony, kurczak, boczek wędzony, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, sól, pieprz

Forszmak lubelski mięsny od Magdy Gessler

W kuchni staropolskiej dania z Lubelszczyzny cieszyły się ogromną popularnością. W końcu to tam, na ziemiach wokoło Lublina, kultura polska odcisnęła szczególny wpływ na lokalną kuchnię.

Warto jednak dodać, że forszmak lubelski to danie, które jest wyjątkowe pod wieloma względami. To jednogarnkowy posiłek, który składa się z kilku rodzajów mięs i warzyw. Razem tworzą one smaczne i zdrowe danie o właściwościach rozgrzewających. Oprócz kiełbasy, kurczaka, szynki i baleronu klasyczny forszmak lubelski posiada również w swoim składzie ogórki kiszone i kilka odmian papryk. Wszystko po to, by wydobyć z niego klasyczny, staropolski aromat.

Podobnie jak inne dania gotowe, również i forszmak lubelski jest posiłkiem przygotowanym wedle staropolskiej receptury. To danie, dzięki któremu Magda Gessler zabierze Was w kulinarną podróż po miejscach, będących kolebką polskiej sztuki kulinarnej. Nasze delikatesy internetowe polecają forszmak również ze względu na jego właściwości prozdrowotne i wyjątkowy aromat. Zapraszamy do degustacji.

- POLECANE PRODUKTY -