Chudy, pełen smaku dymnego. Przygotowany według staropolskiej receptury.
Boczek wędzony to kwintesencja smaku i aromatu!
Termin wysyłki zamówienia 3 dni.
W razie zmiany terminu, prosimy o kontakt.
dostępność:
duża
Termin wysyłki:
cena:
Specjał z Restauracji U Fukiera, jedynej historycznej restauracji w Warszawie, kontynuującej przedwojenne tradycje polskiej kuchni.
Przygotowany przez Szefa Kuchni Restauracji U Fukiera, pod moim czujnym okiem.
100 G produktu przygotowano z 120 G mięsa.
SKŁADNIKI: boczek wieprzowy, sól, liść laurowy, ziele angielskie, jałowiec, pieprz, majeranek, lubczyk, czosnek, cukier
Dobrze przygotowany boczek wędzony parzony to prawdziwy przysmak. Jest to unikatowa, pożywna wędlina, której smak kojarzy się z dziecięcymi wspomnieniami chwil spędzanych u dziadków na wsi lub w domu rodzinnym.
Nasze delikatesy z wędlinami przygotowały propozycję dla wszystkich miłośników klasycznych smaków. Tradycyjny, jedyny w swoim rodzaju wędzony boczek od Magdy Gessler to przysmak, obok którego nie da się przejść obojętnie. Jego parzona konsystencja ułatwia krojenie i sprawia, że mięso - dosłownie - rozpływa się w ustach. Do jego przygotowania (oprócz mięsa) użyto liści laurowych, ziela angielskiego, a także lubczyka oraz majeranku. Wszystko po to, aby to w swej ostatecznej formie, boczek wędzony parzony był dokładnie taki, jak za czasów dzieciństwa.
Na uwagę zasługuje również fakt, że ten domowy przysmak wędzono według stale udoskonalanej, klasycznej receptury. Jednym słowem, połączenie go z tradycyjnym, wiejskim chlebem to prawdziwa przyjemność i kulinarna podróż w czasy dzieciństwa.